Web Analytics Made Easy - Statcounter

رهاسازی یک تن زباله طی یک هفته از سوی آنانی که در دماوند به آرامش می‌رسند، ظلمی به این قله بلند و سرسبز و انتقال ناآرامی خود به او و گرفتن آرامش از او است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ؛ دماوند مهمترین و مرتفع ترین قله ایران است که از سال 87 به عنوان اثر ملی طبیعی در فهرست وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



دامنه دماوند نیز زیستگاه گونه های مختلفی از حیات وحش و البته محل رشد گونه های گیاهی نادری است و به همین دلیل، بخش هایی از این کوهستان به عنوان منطقه حفاظت شده تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

بخش های دیگر دماوند نیز به عنوان یک عرصه طبیعی ارزشمند تحت مدیریت سازمان جنگل ها و مراتع کشور قرار دارد و البته صعود به دماوند هم مانند هر قله دیگر، قاعدتا باید زیر نظر فدراسیون کوهنوردی انجام شود.

اما با وجود تمام این متولیان دولتی، حفاظت از طبیعت بخش های مختلف دماوند در سال های اخیر رها شده است و برخی پیمانکاران بخش خصوصی نیز در سایه همین بی متولی ماندن دماوند، سودهای کلانی را از حضور بی ضابطه و پرحجم کوهنوردان در مسیر صعود به این قله ارزشمند بخصوص از ناحیه جبهه جنوبی آن به جیب می زنند.

بلندترین کوه ایران، دماوند مثل دیگر قسمت‎ های طبیعت کشورمان حال و روز خوشی ندارد اما شاید بپرسید رودخانه ممکن است کم آب شود، تالاب ممکن است خشک شود، جنگل ها مطابق آنچه چندسال اخیر رخ داده ممکن است در آتش بسوزند اما کوه، چه اتفاقی ممکن است برای یک کوه آن هم با عظمت دماوند، رخ بدهد؟ باورنکردنی است اما پاسخ کوتاه و یک کلمه ‎ایست؛ زباله.

تولید این زباله‌ها و نبود یک قانون واحد ضربه بزرگی را به محیط زیست منطقه وارد کرده است و اگر مسئولان مربوطه برای آن راه حلی پیدا نکنند، آسیب بزرگی به این سرمایه ملی وارد می‌شود.
 


بلندترین کوه ایران، یعنی دماوند با ارتفاع 5610 متر مثل بسیاری از قسمت‎ های دیگر طبیعت کشورمان حال و روز خوشی ندارد. شاید برخی با خود بگویند رودخانه ممکن است کم آب شود، تالاب ممکن است خشک شود، جنگل ها مطابق آن چه در چندسال اخیر رخ داده ممکن است درخت‌هایش به غارت بروند یا در آتش بسوزند اما برای کوه، چه اتفاقی ممکن است رخ بدهد که حال و روزش را خراب کند. در این گزارش می‌خواهیم به دلایلی که باعث شده دماوند هم حال خوشی نداشته باشد بپردازیم.

عروسی در دماوند
محمد خادم الشیخ کوهنورد حرفه‌ای و مربی امداد و نجات کوهستان می‌گوید: «در کوه دماوند عروسی می‌گیرند! حتی اگر تذکر دهید با عبارت به شما چه ربطی دارد مواجه خواهید شد!»

وی می افزاید: «دماوند در روزهای گذشته بسیار شلوغ بود. حتی چادر زدن هم محدودیتی دارد. برخی کوهنوردان کنار پد بالگرد چادر زده بودند که خیلی عجیب بود. این موضوع مثل آن است که وسط اتوبان چادر بزنید و بخواهید بخوابید! زمانی که بالگرد می‌نشیند چادر خود کوهنوردان خراب می شود اما با دانستن این موضوع بازهم رعایت نمی کنند. حتی فردی اصرار داشت که در پد بالگرد چادر بزند! اصلا نمی دانست اچ بزرگ برای بالگرد است!»

 صعودهای غیراصولی
یکی دیگر از اتفاقاتی که گفته می شود باعث تخریب دماوند شده، صعودهای گروهی غیراصولی و هجوم‌ سازمان‌یافته توسط برخی نهادها به این کوه است.
 


اسماعیل کهرم چندی پیش به موضوع مهمی اشاره کرد و گفت: با صعودهای گروهی غیراصولی و هجوم‌ سازمان‌یافته توسط برخی نهادها، دماوند را برای علاقه‌مندان داخلی هم بلااستفاده کرده ایم. در برخی مواقع سال صعودهای چندهزارنفری و برنامه‌های وسیع گروهی در دماوند برگزار می‌شود که بعد از آن به دلیل فضولات انسانی باقی‌مانده و بوی بدی که در طبیعت ایجاد می‌کنند، نمی‌توان یک ماه تا یک‌ماه‌ونیم به حوالی دماوند نزدیک شد.

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان صعودهای غیر اصولی باعث فرسایش خاک این کوه شده است.
 
رها شدن هفته ای یک تن زباله در دماوند
از دیگر بلاهایی که به جان بام ایران یعنی دماوند افتاده، زباله‌هایی است که در گذر زمان در کوه انبار شده است. در سال 1399 رئیس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی اعلام کرده بود کوهنوردانی که برای صعود به دماوند راهی این کوه می‌شوند هفته‌ای یک تُن زباله تولید می‌کنند.
 


تصاویر منتشر شده از زباله‌های رها شده در کوه دماوند به خوبی وضعیت بد این کوه را نشان می دهد.

متاسفانه نبود قانون در این زمینه ضربه بزرگی به محیط زیست منطقه وارد کرده و اگر مسئولان مربوط برای آن راه حلی پیدا نکنند، آسیب بزرگی به این سرمایه ملی وارد می‌شود.

بلای جان این روزهای بام ایران یعنی دماوند زباله هایی است که در گذر زمان بر جان کوه انبار شده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: زباله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۲۶۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درباره سوخو ۷۵ روسی که ممکن است به ایران بیاید

اگر سوخو۷۵ طبق تبلیغات تولید شود، برای کشور‌هایی که بودجه محدودی دارند، هواپیمای جالب، ارزان‌تر، اما همچنان توانا خواهد بود. این جنگنده به عنوان یک جنگنده نسل پنجم با ویژگی‌های رادارگریز به ویژه در قسمت فوقانی است. سوخو ۷۵ یک جانشین رادارگریز (یا حداقل تا حدودی) شایسته برای ناوگان MiG-۲۱ در سراسر جهان خواهد بود.

اسم بردن از جنگنده سوخو ۳۵ یا پنهان‌کار سوخو ۵۷ کافی است تا انبوه نظرات از هر طرفی سرازیر شود؛ سوخو-۷۵ روسی نیز همین پتانسیل را برای برافروختن یک بحث پرجنب‌وجوش دارد.

به گزارش خبرآنلاین، اما در دنیایی که آمریکا از بازنشستگی قدیمی‌ترین جنگنده‌های نسل پنجم خود صحبت می‌کند و می‌خواهد جنگنده‌های نسل ششم خود را آزمایش کند، روسیه همچنان درباره تولید جنگنده‌های نسل پنجم پایین‌رده تا پایان دهه صحبت می‌کند.

بسیاری از انبوه گزارش‌هایی که در خصوص سوخو ۷۵ منتشر می‌شود از سوی شرکت روسی Rostec است. اما در واقعیت این جنگنده در حال حاضر در مرحله طراحی باقی مانده است و به سختی می‌توان پی برد که بودجه برای توسعه آن از کجا تامین خواهد شد.

اگر سوخو۷۵ طبق تبلیغات تولید شود، برای کشور‌هایی که بودجه محدودی دارند، هواپیمای جالب، ارزان‌تر، اما همچنان توانا خواهد بود. این جنگنده به عنوان یک جنگنده نسل پنجم با ویژگی‌های رادارگریز به ویژه در قسمت فوقانی است. سوخو ۷۵ یک جانشین رادارگریز (یا حداقل تا حدودی) شایسته برای ناوگان MiG-۲۱ در سراسر جهان خواهد بود.

بنابر گزارش RIA، یک سرویس‌دهنده مالی، قیمت اولیه سوخو ۷۵ حدود ۳۰ میلیون دلار خواهد بود که در مقایسه با اکثر جنگنده‌های آمریکایی و اروپایی موجود در بازار بسیار ارزان‌تر است. Rostec اعلام کرده‌است که ۳۰۰ دستگاه از این جنگنده را طی ۱۵ سال آینده تولید خواهد گرد. به گفته دیفنس اکسپرس، "در اصل، این جنگنده، میگ ۲۱ با قابلیت رادارگریزی بهبودیافته، سیستم‌های دیجیتال و سلاح‌های هدایت‌شونده دقیق است. "

جنگنده رادارگریز سوخو ۷۵ روسیه ممکن است به ایران بیاید

در حالی که بسیاری از جنگنده‌ها تحت شرایط فوق‌محرمانه توسعه می‌یابند، مانند جنگنده نسل ششم NGAD آمریکا، سوخو ۵۷ روسی و شنیانگ اف سی-۳۱ چینی، این موضوع در مورد سوخو ۷۵ روسی صادق نیست. سوخو ۷۵ در نمایش‌های نظامی با فیلم‌های تبلیغاتی به شکلی چشمگیر ظاهر می‌شود.

با این حال، سوخو ۷۵ نتوانسته است توجه تعداد زیادی از ناظران بین المللی را به خود جلب کند. اعتقاد بر این است که آنچه نمایش داده می‌شود یک ماکت استادانه است. گزارش‌های خارجی خاطرنشان می‌کنند که شرکت روسی بودجه برای توسعه آن را ندارد.

بااین‌حال برخی از گزارش‌های خارجی بر این موضوع تاکید دارند که سوخو ۷۵ یک طرح شگفت‌انگیز است، اما اگر بتواند سرمایه‌گذاری مورد نیاز خود را تامین کند، در آن صورت می‌تواند جنگنده‌ای مؤثر برای کشور‌هایی باشد که نمی‌خواهند هزینه هنگفتی برای خرید آن‌ها پرداخت کنند.

با این حال، Rostec می‌گوید که توسعه سوخو ۷۵ در حال انجام است و تولید اولین نمونه‌های آن آغاز شده است. طبق گزارش اینترفاکس، پرواز اولیه برای این جنگنده برای سال ۲۰۲۳ برنامه ریزی شده بود، سپس برای سال ۲۰۲۴، با تحویل اولیه برای سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۷، برنامه زمانی rostec تغییر کرد.

گفته می‌شود مشتریان خارجی سوخو۷۵ شامل هند، الجزایر، ترکمنستان، ایران، نیجریه و برخی دیگر از اپراتور‌های MiG-۲۹ و امارات هستند.

گفته می‌شود موتور سوخو ۷۵ یک عدد موتور ایزدلی-۳۰ است که در دست طراحی و توسعه قرار دارد. وزن این موتور نسبت به موتور ۱۱۷ S به میزان ۳۰ درصد سبک‌تر است و توان آن نیز ۱۸ درصد بیشتر است که می‌تواند ۱۰۷ کیلونیوتون به‌صورت خشک و ۱۷۱ کیلونیوتون با پس‌سوز نیرو تولید کند. بنا به ادعای شرکت ان‌پی‌او ساترن، این موتور طول عمر بیشتری نسبت به موتور‌های قبلی روسی خواهد داشت.

کابین سوخو ۷۵ یک کابین تمام شیشه‌ای با سامانه سربالا است و شباهت زیادی به کابین سوخو ۳۵ دارد و به نظر می‌رسد از اجزای سازنده کابین سوخو ۳۵ در آن استفاده شده باشد. اویوینیک سوخو ۷۵ از معماری باز بهره می‌برد و دارای یک رادار آرایه فازی فعال است. همچنین یک مدل ارزان قیمت با رادار آرایه اسکن الکترونیکی فعال نیز به‌صورت آپشن موجود خواهد بود.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آیا بدنه جت های جنگنده مدرن ضد گلوله ساخته می شود؟(+عکس) قویترین پهپادهای نظامی جهان در سال ۲۰۲۴ (+عکس)

دیگر خبرها

  • نشست تبیینی ائمه جمعه و روحانیون شهرستان دماوند
  • در انتظار روزهای خوب برای«زهره» اصلی ترین آبریز کشور
  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • درباره سوخو ۷۵ روسی که ممکن است به ایران بیاید
  • پایان فصل بیست و یکم لبران جیمز؛ چه سرنوشتی در انتظار پادشاه است؟
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • تصاویر | بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا در ایران!
  • افتتاح بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا در تهران (عکس)
  • (تصاویر) بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا
  • افتتاح بلندترین سکوی بانجی جامپینگ دنیا